Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، اطلاعات و آمار دقیق جوانان شهید انقلاب هیچ گاه از سوی منابع رژیم اعلام نشد، حتی شماری از آن‌ها توسط عوامل رژیم ربوده شدند و به زندان‌های دور انتقال یافتند.

هر چند پس از پیروزی انقلاب، آن‌ها با بازگو کردن شکنجه‌های مختلف در بیدادگاه‌های ساواک، پرده پنهان کاری جنایات گسترده رژیم را کنار زدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مبارزات انقلابی در روز‌های خاطره انگیز بهمن ۵۷ محدود به یک قشر یا یک منطقه و شهر نبود بلکه آحاد مردم در جای جای ایران اسلامی بپا خاستند و با مرور و بررسی لحظه‌های سرنوشت ساز منتهی به پیروزی انقلاب می‌توان به رمز و راز جاودانگی حرکت امام راحل در تاریخ جهان، پی برد.

نسلی که به دنبال پیر جماران به صحنه آمده بودند سرشار از انرژی ایمان و مبارزه بودند به این دلیل هجوم نظامیان رژیم به خیابان‌ها هیچ تأثیری در چشمه جوشان مبارزه جوانان نداشت.

هر مرحله از عملیات سرکوب رژیم با صدور اعلامیه و ایراد سخنرانی جدید از سوی امام (ره) خنثی می‌شد و موجی تازه در صحنه سیاست ایران برمیانگیخت تا جایی که پس از سخنرانی حضرت امام خمینی (ره) در بهشت زهرا (س) و تأکید صریح ایشان مبنی بر اینکه ارتش نباید زیر فرمان مستشاران آمریکا و بیگانه باشد، خیل نظامیان نیز هم به مردم پیوستند.

در دهه فجر که به روز بزرگ پیروزی انقلاب ختم می‌شود، اتفاقات مهمی در صحنه سیاسی ایران زمین رخ نموده است. مأموران رژیم در آخرین مقاومتهایشان برای حفظ حکومت سلطنتی به قتل عام جوانان حاضر در خیابان‌ها روی آوردند، اما پاسخ امام و یارانش به این خشونت و سیاست مشت آهنین، مقاومت و پایداری تا براندازی بنیاد نظام استبداد بود.

در سایه جانفشانی یاران پاکباخته امام خمینی (ره)، سرانجام بزرگترین تحول در تاریخ سیاسی منطقه و جهان رقم خورد و آحاد ایرانیان در سپیدهدم ۲۲ بهمن، شاهد آزادی از بند ستم و بندگی شدند.

در سالروز این روز‌های حماسی به سراغ یکی از خانواده‌های شهدای خطه تبریز رفتیم. کسی که بعد از مبارزه بی امان برای رساندن صدای انقلاب در این سامان تحت تعقیب عوامل امنیتی رژیم قرار می‌گیرد و در پایان یکی از تظاهرات به یاد ماندنی مردم تبریز از سوی جوخه‌های ترور رژیم هدف قرار گرفته و به شهادت می‌رسد. شهید حیدرعلی پوراحمد، شهید شب پیروزی انقلاب در تبریز.

کسی که همه فرزندانش به اتفاق او در صف اول راهپیمایان تبریز علیه رژیم حضور داشته اند. جواد تقی نژاد، نوه و یادگار آن شهید که خاطرات پدر بزرگ شهیدش را ثبت و ضبط کرده است در این گفتگو روایت شنیدنی از آن روز‌های حماسی دارد.

برای آشنایی بیشتر خوانندگان ابتدا یک معرفی از پدر بزرگ شهیدتان ارائه کنید؟

ایشان در سن ۴۷ سالگی به شهادت می‌رسند. آن موقع مسئولیت خانواد‌های با ۷ فرزند، ۴ دختر و ۳ پسر را عهده دار بودند. پدربزرگ زمان انقلاب در ترمینال شهر تبریز، اشتغال به کار داشتند. مادرم نقل می‌کند که ایشان برای تأمین معاش خانواده از هیچ تلاشی فروگذار نمی‌کرد و ساعات زیادی از روز را به کسب و کار مشغول بود.

در عین حال همیشه از وجود افراد فقیر و نیازمند بویژه در محیط ترمینال اعتراض سر می‌داد و میان بچه‌های خانه از وضعیت تلخ برای نگهداری از خانواده اش مدام سرکار بود و کارگری می‌کرد. فرزندانش را هم طوری تربیت کرده بود که از همان دوران جوانی، بی حاشیه به دنبال تحصیل و کار بودند.

ورودشان به فعالیت‌های سیاسی و جمع مبارزان ضد رژیم شاه چه زمانی بوده است؟

همچنان که اشاره کردم پدر بزرگ در ترمینال تبریز مشغول به کار بودند مادرم می‌گفت در آن مقطع ترمینال، فرودگاه و کلاً مبادی ورود و خروج، به دلیل نقل و انتقال نیرو‌های انقلابی بسیار تحت کنترل رژیم بودند و در اکثر قسمت‌های ترمینال عوامل و مأمورین ساواک حضور داشتند.

علیرغم این کنترل‌ها پدر به صورت مخفی فعالیت‌های سیاسی شان را که ارتباط با جوانان مبارز بوده، ادامه می‌دادند.

خانواده ایشان دارای اعتقادات مذهبی ریشه دار بودند به همین دلیل پدربزرگ از ابتدا نسبت به مبارزات امام خمینی (ره) علاقه و گرایش پیدا میکند. مادرم نقل میکند که ایشان از ابتدا بدنبال ضبط و توزیع سخنرانی‌های امام (ره) میرفتند و از موقعیت شغلی که در ترمینال داشتند برای رساندن آن به نقاط مختلف استفاده می‌کردند.

علاوه بر این آگاهی زیادی نسبت به اوضاع سیاسی کشور داشتند همیشه در منزل و جمع دوستان از فساد‌ها و ظلم و سرکوب حکومت شاه می‌گفتند و نسبت به شرایط بدی که مردم فقیر داشتند معترض بودند. به این دلیل خانواده ما در روز‌های اوج انقلاب به شدت سیاسی شده بود. اغلب فرزندان ایشان در اجتماعات و تظاهرات سیاسی شرکت میکردند.

البته مادرم نقل می‌کند که تنها کسی که نگران این وضعیت بود همسر ایشان بوده است یعنی مادر بزرگم. نسبت به خطراتی که متوجه پدر بزرگ و بچه‌ها بوده است دائماً اظهار نگرانی می‌کردند.

خاطراتی از صحنه مبارزه ایشان که شنیده اید برای ما بگویید؟

من بیشترین مطلبی که درباره پدر بزرگ شنیده ام، خاطرات مادرم هست که در همه دوران فعالیت سیاسی همراه او بوده است. ایشان می‌گوید، پدر بزرگ نقش زیادی در تشویق جوانان به تظاهرات خیابانی علیه رژیم داشت و خودش نیز همیشه صف اول راهپیمایی‌ها بود.

در آن روز‌ها با وجود جو خفقانی که وجود داشت در نقاط مختلف شهر متن‌های سخنرانی و اعلامیه‌های حضرت امام را توزیع می‌کردند و نوار‌های صوتی سخنان امام (ره) را با کمک دوستانشان تکثیر می‌کردند.

یکی از حرکت‌های پدر بزرگ که گویا بسیار مورد توجه قرار گرفته بود، در ترمینال تبریز در گرماگرم مبارزه انقلاب رخ داده بود. گویا پایگاه شهربانی و مقر ساواک رو به روی ترمینال شهر تبریز واقع شده بود.

آن‌ها در ورودی ترمینال عکس شاه را نصب کرده بودند، اما پدر بزرگ با اوج گرفتن مبارزه، عکس شاه را پاره کرده و تصویر امام (ره) را نصب می‌کنند که این حرکت ایشان باعث خشم نیرو‌های شهربانی و ساواک می‌شود و تعقیب سیاسی او رسماً شروع می‌شود.

آقا جواد از اتفاقی که به شهادت ایشان در ماه بهمن منجر شد بگویید؟

شب بیست و یکم بهمن ماه بوده که ایشان همراه چند تیم جوانان انقلابی یکی از تظاهرات بزرگ تبریز علیه رژیم را بر پا می‌کنند. در ساعات پایانی شب و بعد از تظاهرات در حال بازگشت به منزل بودند که با گروهی از ماموران موتورسوار رژیم رو به رو می‌شوند.

عوامل رژیم که در واقع در کمین او بودند و از قبل برای ترور وی برنامه ریزی کرده بودند از فاصله خیلی نزدیک او را هدف قرار می‌دهند و کینه خود را با شلیک چند گلوله به نمایش می‌گذارند.

در این روز‌ها که خاطره جانفشانی امثال شهدای عزیز روز‌های پیروزی انقلاب را زنده می‌کند اگر بخواهیم خصوصیات آن مبارزان را برای نسل امروز معرفی کنیم به نظر شما آن‌ها چه ویژگی مشترک داشتند؟

 آنجا که من هم مطالعه کرده ام جوانان شهید آن دوره ما چند خصوصیت بارز داشتند اول این که همگی تحت تأثیر افکار امام خمینی (ره) بودند نظرات و سخنان امام راحل برای آن‌ها ملاک عمل بوده است و هر چه ایشان در صحنه مبارزه به عنوان وظایف نیرو‌های انقلاب مطرح می‌کردند شهدای ما با جان و دل آن را می‌پذیرفتند و در عمل پیاده می‌کردند.

خصوصیت بعدی آن‌ها ایمان و شجاعت شان بوده است مثل رزمندگان دوره جنگ، جوانان انقلابی ما هیچ واهمه‌ای از کشته شدن نداشتند و با افتخار و بدون واهمه به جنگ سربازان و تانک‌ها می‌رفتند.

اگر به زندگی خصوصی آن‌ها نگاه کنیم از نظر اجتماعی جزو افراد ساده زیست بودند اکثراً از طبقه کارگر، دانشجو یا معلم و کارمند برخاسته بودند. بنابراین ادعا و سهم خواهی نداشتند و از چیز‌هایی که امروز متأسفانه برای عده‌ای هدف و ملاک شده است مبرّا بودند یقیناً اگر این گونه نبود نمی‌توانستند به راحتی خطر مرگ را به جان بخرند.

شهید عزیز شما آیا توصیه و سفارش‌هایی هم به خانواده یا فرزندانشان داشته اند؟

بله قبل از این هم اشاره کردم ایشان بیش از هر چیز بر پیروی از امام خمینی (ره) تاکید داشتند و دائم از ضرورت برقراری عدالت و از بین بردن ظلم و تبعیض می‌گفتند. مادرم می‌گوید هر گاه دور هم می‌نشستیم پدر، ما را به دستگیری از افراد نیازمند تشویق می‌کرد و می‌گفت یک مسلمان نباید مقابل وضعیت زندگی انسان‌های تهی دست سکوت کند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شهید دفاع مقدس بنیاد شهید پیروزی انقلاب امام خمینی پدر بزرگ روز ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۴۰۳۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک سند تاریخی از نقش صهیونیست ها در تحریف نام «خلیج فارس» + عکس

به گزارش همشهری آنلاین، در آرشیو مرکز اسناد انقلاب اسلامی، سندی وجود دارد که ابعاد تازه‌ای از تحریف نام خلیج فارس روشن می کند. شاید هر بار که نام جعلی خلیج یا خلیج عربی خوانده و یا شنیده می شود، کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس در ذهن متبادر می شود، اما در این سند پای رژیم صهیونیستی به این جعل باز شده است.

تحریف نام خلیج فارس تنها به سال‌های اخیر باز نمی‌گردد. این موضوع سابقه طولانی داشته است. از سده نوزدهم میلادی با روی کار آمدن قاجار و شکل گیری رقابت انگلیس و روس در آن حوزه تا دوران پهلوی دوم و همچنین پس از انقلاب اسلامی، کشورهای مختلف اقداماتی در زمینه تحریف نام خلیج فارس داشته‌اند. در هر دوره از تاریخ، بستگی به میزان حساسیت حاکمیت سیاسی ایران، واکنش‌ها قابل تحلیل و ارزیابی می باشد. در آرشیو مرکز اسناد انقلاب اسلامی، سندی وجود دارد که ابعاد تازه‌ای از تحریف نام خلیج فارس روشن می کند. شاید هر بار که نام جعلی خلیج فارس(خلیج یا خلیج عربی) خوانده و یا شنیده می شود، کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس در ذهن متبادر می شود، اما در این سند پای رژیم صهیونیستی به این جعل باز شده است.

اما ابعاد این سند:
۱-آنچه که به عنوان تاریخ در سند به صورت دستی و میلادی نوشته شده است ۲۲ ژوئن ۱۹۷۸ که مصادف با ۱ تیر ۱۳۵۷ می باشد.

۲- طبقه بندی سند سری می باشد. با توجه به بررسی اسناد ساواک و نظام محرمانگی در آن سازمان، اسنادی که مرتبط به همکاری اطلاعاتی ایران و اسرائیل می باشد، همگی سری هستند که نشان از حساسیت موضوع برای پهلوی دارد.

۳-این سند مبتنی بر گزارش واصله از سرویس اسرائیل است. ساواک و اسرائیل همکاری متعددی در زمینه های مختلف داشته اند و این سند می تواند در راستای همکاری های اطلاعاتی و امنیتی دو رژیم تعریف شود.

۴- خطاب گزارش، اداره کل هفتم ساواک می باشد. اداره کل هفتم مسئول بررسی اطلاعات خارجی ساواک بوده است که نشان می دهد موضوع خلیج فارس و مسائل آن مانند تحریف نام خلیج فارس، یکی از پرونده های اطلاعات خارجی ساواک بوده و روی آن کار می‌شده است.

۵- گزارش در خصوص همکاری بین عربستان سعودی، قطر و کویت برای تأسیس یک نیروگاه اتمی در سواحل خلیج فارس می باشد که سرویس اسرائیل گزارش این توافق نامه را برای ساواک ارسال نموده است. این گزارش تائیدکننده همکاری اطلاعاتی پهلوی و اسرائیل در زمینه های مختلف است.

۶- بر اساس سند مذکور، رژیم صهیونیستی در گزارش خود به ساواک، از کلمه جعلی "خلیج" استفاده نموده و نام کامل خلیج فارس ذکر نشده است، که نشان می دهد رژیم صهیونیستی در این تحریف نقش دارد و احتمال دارد برای تحریف نام خلیج فارس یک همکاری اطلاعاتی بین اسرائیل و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس وجود داشته است.

۷- موضوع دیگر در این سند، واکنش مسئول اداره هفتم ساواک به آن گزارش است. رژیم پهلوی همیشه یکی از شعار و هویت‌های خود را ملی گرایی اعلام می نمود، اما موارد متعددی وجود دارد که نشان می دهد آن رژیم ملی نبوده و یا حداقل در برخی از حوزه های حیاتی مانند موضوع خلیج فارس، حساسیت قابل توجهی از خود نشان نمی‌داده است. در این سند، هنگامی که کارشناس اداره هفتم گزارش را به مدیریت آن اداره ارائه می کند و تقاضای تذکر به سرویس اسرائیل را دارد، آنچه که در پاسخ آمده، آن است که؛ "این قبیل اشتباهات در آن سرویس کم سابقه است". این جواب گویای آن است که حتی برای یک تذکر به اسرائیل هم عزم و اراده‌ای وجود نداشته و منافع ملی قربانی منافع سیاسی پهلوی می‌شده است. و نه تنها به تقاضای کارشناس مربوطه توجه نشده بلکه به گونه‌ای، از سرویس اسرائیل در جعل نام خلیج فارس دفاع شده است.

بنابراین با بررسی سند مذکور، روشن می شود که رژیم صهیونیستی یکی از بازیگران تحریف نام خلیج فارس می باشد و رژیم پهلوی با تمام شعارهای ملی گرایی خود، توان و یا اراده مقابله با این گونه تحریفات را نداشته است.

درباره: گزارش واصله از سرویس اسرائیل
گزارش
۲۲ ژوئن ۱۹۷۸
منظور: استحضار تیمسار مدیریت کل اداره هفتم
سرویس اسرائیل در گزارش مربوط به موافقتنامه بین عربستان سعودی، قطر و کویت برای تأسیس یک نیروگاه اتمی در سواحل خلیج فارس به جای نام صحیح و کامل این منطقه به ذکر خلیج اکتفاء نموده است. (پیوست)
در صورت تصویب توسط بخش تبادل اطلاعات به رابط سرویس مذکور تذکر داده شود.
اداره ۲ بررسی
توضیح داده شد.
این قبیل اشتباهات در آن سرویس کم‌سابقه است.

کد خبر 848193 منبع: فارس برچسب‌ها ایران و اسرائیل خلیج فارس اسرائیل خبر ویژه ساواک

دیگر خبرها

  • راه مبارزه با ناامیدی جهاد تبیین در عرصه‌های مختلف است
  • رفاقتی در میان راهپیمایی‌ها/ از تدریس برابر چشم ساواک تا تشکیل شبکه‌های زیرزمینی
  • نامه محرمانه ساواک درباره عروس بزرگ امام(ره)
  • دستور ساواک برای بازرسی از عروس امام (ره)+ سند
  • دستور ساواک برای بازرسی از عروس امام
  • برای مبارزه با این بیماری خیار تلخ بخورید
  • تحریف صهیونیستی نام خلیج فارس + سند
  • یک سند تاریخی از نقش صهیونیست ها در تحریف نام «خلیج فارس» + عکس
  • تحریف صهیونیستی نام خلیج فارس
  • مبارزه با ظلم و دفاع از مظلوم یکی از آرمانهای اصلی انقلاب است